Brže do dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra na plovilima

Bez autora
Jun 13 2011

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (Hakom) u ponedjeljak je pustila u rad novu internetsku uslugu u sklopu svog programa usluga pod nazivom e-Agencija. Riječ je o sustavu e-Plovila koji hrvatskim građanima omogućuje jednostavnije podnošenje zahtjeva te brže izdavanje dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra na plovilima. Uz brodare i pružatelje čarterskih usluga, sustav će u turističkoj sezoni uvelike pomoći i svim ostalim pravnim i fizičkim korisnicima kojima će dobivanje dozvole trebati u što kraćem roku kako bi što prije ostvarili mogućnost korištenja usluga u svakodnevnom poslovanju. Postupak izdavanja u prosjeku će biti deseterostruko brži, skraćujući se s prijašnjih 20 ili 30 na samo dva ili tri dana. Korištenje usluge e-Plovila vrlo je jednostavno.

Brže do dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra na plovilimaHrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (Hakom) u ponedjeljak je pustila u rad novu internetsku uslugu u sklopu svog programa usluga pod nazivom e-Agencija.

Riječ je o sustavu e-Plovila koji hrvatskim građanima omogućuje jednostavnije podnošenje zahtjeva te brže izdavanje dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra na plovilima. Uz brodare i pružatelje čarterskih usluga, sustav će u turističkoj sezoni uvelike pomoći i svim ostalim pravnim i fizičkim korisnicima kojima će dobivanje dozvole trebati u što kraćem roku kako bi što prije ostvarili mogućnost korištenja usluga u svakodnevnom poslovanju. Postupak izdavanja u prosjeku će biti deseterostruko brži, skraćujući se s prijašnjih 20 ili 30 na samo dva ili tri dana.

Korištenje usluge e-Plovila vrlo je jednostavno. Naime, nakon prijave na Hakomovu internetskom portalu (odnosno registracije ako građanin već nema Hakomov korisnički račun) treba ispuniti kratki elektronički obrazac zahtjeva i potvrditi točnost i istinitost unesenih podataka. Nakon toga se na zaslonu ispisuje obavijest o iznosima naknada i uspješno podnesenom zahtjevu, s mogućnošću njegova ispisa kako bi se dobila fizička potvrda. Obavijest o uspješno podnesenom zahtjevu korisnik dobiva i na adresu svoje elektroničke pošte koju je naveo prilikom registracije. Po uspješno podnesenom zahtjevu počinje obrada zahtjeva u Hakomu te se dozvola izdaje u roku od dva do tri dana. U slučaju potrebe za eventualnim nadopunama Hakom korisnika obavještava elektroničkom poštom. Uz novu uslugu e-Plovila, Hakom nudi i čitav niz već otprije dostupnih elektroničkih usluga - e-Tržište, e-Žalbe, e-Prenosivost te e-Nabava i e-Zaposlenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik